Recipe of Super Quick Homemade Semur daging

Semur daging. This Semur Daging - Beef cooked in soy sauce - Indonesia recipe is so delicious and full of flavor. Stir it fried for a few seconds. Squeeze to dissolve the pulp in the water, then strain, discarding the seeds and fibre.

Semur daging Resep Semur Daging - Satu masakan yang selalu ada di saat-saat yang spesial. Namun, saat hari biasa pun banyak Ibu yang memasak semur daging untuk keluarganya tercinta. Semur daging adalah makan khas Indonesia dengan rasa manis dan kuah kentalnya.

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, semur daging. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Semur daging is one of the most popular of current trending foods in the world. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Semur daging is something that I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

This Semur Daging - Beef cooked in soy sauce - Indonesia recipe is so delicious and full of flavor. Stir it fried for a few seconds. Squeeze to dissolve the pulp in the water, then strain, discarding the seeds and fibre.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have semur daging using 17 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Semur daging:

  1. {Make ready of kurang lebih 1/4 daging.
  2. {Get of gula merah.
  3. {Get of kecap.
  4. {Make ready of bumbu halus:.
  5. {Get of bawang merah.
  6. {Make ready of bawang putih.
  7. {Get of kemiri.
  8. {Prepare of jahe.
  9. {Make ready of merica bubuk.
  10. {Make ready of ketumbar bubur.
  11. {Take of pala bubuk.
  12. {Get of garam.
  13. {Prepare of kaldu jamur.
  14. {Prepare of bumbu tambahan :.
  15. {Get of lengkuas geprek.
  16. {Take of sereh geprek.
  17. {Prepare of daun salam.

Rempah semur daging tidak sepekat rendang, namun rasa manis dan pedasnya dijamin membuatmu tidak bisa berhenti mengunyah. Memasak semur daging juga lebih singkat. Masakan ini dikenal sebagai menu yang mengandalkan teknis perebusan dengan api sedang hingga bumbu meresap. Tutup panci saat memasak agar daging lebih cepat matang.

Steps to make Semur daging:

  1. Saya rebus daging sebentar smpai berbuih lalu saya ganti airnya.
  2. Tumis bumbu halus dan bumbu tambahan smpai matang kemudian tambahkan gula merah.
  3. Tambahkan secukupnya air dan masukkan daging (kalau saya pakai presto airnya lumayan banyak)..
  4. Masak sampai matang kalo pakai presto kurang lbh 20 menit karena irisan daging ga terlalu tebal.
  5. Taburi bawang goreng sbg pelengkap.

Resep Semur Daging Sapi Bumbu Paling Enak - Salah satu masakan khas nusantara yang cukup banyak disukai oleh masyarakat adalah rendang daging sapi dan semur daging sapi. Wajar saja, karena kedua menu tersebut sangat mudah untuk dibuat dan tentu saja rasanya yang lezat dan menggugah selera makan. Semur tidak hanya dikenal sebagai makanan rumahan dengan citarasa manis dan gurih. Resep semur daging sapi ini dimasak agak lama bersama bumbu-bumbu tradisional Indonesia yang akan meresap dengan baik ke proteinnya. Makanan ini biasanya banyak disajikan ketika hari raya idul adha karena pada saat itulah banyak dagaing yang dibagikan kepada warga.

So that's going to wrap it up for this exceptional food semur daging recipe. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

LihatTutupKomentar